Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 13:08

Τίμησαν τον Παπαφλέσσα οι Μεσσήνιοι της Πάτρας 

Τίμησαν τον Παπαφλέσσα οι Μεσσήνιοι της Πάτρας 

Η ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Γρηγορίου Δικαίου - «Παπαφλέσσα» και των συμπολεμιστών του, έγινε και φέτος, καθώς οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν την Κυριακή τη μνήμη τους και τη μάχη του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825).

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Ανδρέου και εν συνεχεία τρισάγιο στην προτομή του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία. Στις τελετές χοροστάτησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Ανδρέου Νικόλαος Σκιαδαρέσης. 

Κατόπιν, ακολούθησε ομιλία από τον ταξίαρχο ε.α. Θεόδωρο Δημητρακάκη και κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Δριβίλα, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελλά, την πρόεδρο του Συλλόγου Πηνελόπη Ν. Λαμπούση, τη Γωγώ Καραλή μέλος του Δ.Σ. του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών και την πρόεδρο του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας Φωτεινή Τσιλιμέκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Ν. Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας Κωνσταντίνος Βοργίας, ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Π. Ν. Αχαΐας αντιναύαρχος ε.α. Δημήτριος Μποϊλές, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ο διευθυντής Αστυνομίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Ελλάδας Γεώργιος Κουτρουμάνης και η πολιτευτής Αχαΐας Ελενα Κονιδάρη.

Στο χαιρετισμό της, η πρόεδρός κ. Λαμπούση ανέφερε: «Είμαστε όλοι εδώ σήμερα, όχι για να τροφοδοτούμε ιστορικά μίση και πάθη, αλλά για να παραδειγματιζόμαστε ως νεοέλληνες κάθε ώρα και στιγμή από τη γενναιοψυχία τους και το αγέρωχο θάρρος τους. Εχουμε χρέος να αποτινάξουμε πολλούς σύγχρονους «δεσμούς» και χωρίς τα προγονικά πρότυπα να αποτελούν φωτοδότες φάρους, θα καταστούμε έρμαιο των τυχόντων καιροσκόπων. Κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σεβασμό στον ηρωισμό τους και τη μνήμη τους και καρτερία για να ατενίσουμε ένα καλύτερο αύριο».