Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 09:34

Διάκριση Μεσσήνιου σε διεθνές πρωτάθλημα χορού στην Πορτογαλία

Διάκριση Μεσσήνιου σε διεθνές πρωτάθλημα χορού στην Πορτογαλία

 

Την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού Kizomba «Africadancar», που έγινε στην Πορτογαλία, κατέκτησε ο Μεσσήνιος Γιώργος Καρανικολόπουλος, από το Πεταλίδι, με την παρτενέρ του Θάλεια Πίννα από το Βόλο.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στη Λισαβόνα. 

Η προέλευση του χορού αυτού είναι αφρικανική κι έχει τις ρίζες της στην Αγκόλα, παλιά πορτογαλική αποικία - στη γλώσσα της οποίας kizomba σημαίνει «πάρτι». 

Το ζευγάρι Καρανικολόπουλου - Πίννα εκπροσώπησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα την Ελλάδα καθώς τον περασμένο Ιούλιο διαγωνίστηκε στην προκριματική φάση στη χώρα μας και κέρδισε την 1η θέση. Οι δύο χορευτές, που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Βόλο ως δάσκαλοι της σχολής χορού «Ιndependαnce Studio», ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο και κατετάγησαν τέταρτοι, ενώ την πρώτη και την τρίτη θέση κατέκτησαν δύο ζευγάρια από τη Μοζαμβίκη και τη δεύτερη ένα ζευγάρι από την Ισπανία.

Ο Γιώργος και η Θάλεια διαγωνίστηκαν στον αυτοσχεδιασμό (χορό σε άγνωστη μουσική) και κατόπιν στο show (χορογραφημένη ρουτίνα με δική τους μουσική επιλογή), και κατάφεραν να πάρουν την 4η θέση με μια πολύ δυνατή παρουσία που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές!

«Νιώθουμε περήφανοι, γιατί καλή παγκόσμια θέση δεν είναι μόνο η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε χώρες με μακριά αφρικάνικη παράδοση και κουλτούρα. Οι εντυπώσεις που άφησε η δουλειά μας είναι πιο σημαντικές για εμάς - και μας δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» δήλωσαν μεταξύ άλλων οι δυο χορευτές.

Οι προπονητές του ζευγαριού και ιδιοκτήτες των σχολών χορού «Independance Studio» σε Βόλο και Λάρισα, Χαρά Ραμπαούνη και  Αντώνης Τζίμας, εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους και υπογράμμισαν: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και περήφανοι για τα παιδιά, γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά για να καταφέρουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι να λαμβάνεις μέρος σε έναν διαγωνισμό ενώ προέρχεσαι από μια χώρα που δεν έχει κανένα αφρικανικό υπόβαθρο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε 3 φορές στην ιστορία αυτού του διαγωνισμού - και ήταν και οι τρεις από ζευγάρια χορευτών της σχολής μας, τα οποία έλαβαν τις πιο υψηλές θέσεις».