Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:04

Το Video Art Μηδέν σε Ρωσία και Πορτογαλία

 

Το Video Art Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει στη Μόσχα, για να παρουσιάσει μια ενότητα βιντεοτέχνης στο Φεστιβάλ “Now&After” που θα γίνει στο Center of Creative Industries - Fabrika, από σήμερα έως τις 30 Ιουλίου.

Η ενότητα του Μηδέν, την οποία επιμελείται η Γιούλα Παπαδοπούλου, έχει τίτλο “Without me, I’m nothing” και συγκεντρώνει έργα από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μ. Βρετανία, τον Καναδά, το Ισραήλ και τη Λιθουανία. Ποιητικότητα, μοναξιά και ένας ιδιόμορφος υπαρξιακός - και ταυτόχρονα μαγικός- σουρεαλισμός συναντιούνται σε μια ενότητα με έντονα κριτική ματιά και υποκειμενική θεώρηση της πραγματικότητας, όπου κυριαρχεί μια μοναχικότητα, την ίδια στιγμή σκληρή και απαλή σα χάδι.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Riccardo Muroni, Jenny Birger & Tamuz Rachman, Kristina Paustian, Benjamin Yavuzsoy, Valerie Lessard, Miloushka Bokma, Ant Hamlyn, Boris Eldagsen, Andrej Polukord.

Επιπλέον, μέσα στον Ιούλιο, το Video Art Μηδέν συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο project του Πορτογαλικού φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών “Fonlad”, όπου μια σειρά σημαντικών φεστιβάλ βιντεοτέχνης καλούνται να επιλέξουν έργα για μια συλλογική επιμέλεια που θα παρουσιαστεί μαζί με οπτικοακουστικές performance κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το “Μηδέν” επέλεξε γι’ αυτή τη συλλογική ενότητα το έργο “010” του Ιταλού καλλιτέχνη Riccardo Muroni. Αυτό θα γίνει στην πόλη Κόιμπρα της Πορτογαλίας, από τις 14 έως τις 22 Ιουλίου.