Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:16

Μεσσηνία: Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων στη μάχη της Σχοινόλακκας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων στη μάχη της Σχοινόλακκας

 

 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων στη μάχη της Σχοινόλακκας έγιναν χθες το πρωί από τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 193η επέτειο από τη συγκεκριμένη μάχη που έγινε στις 15 Μαρτίου1825, μεταξύ των αιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ και των ανδρών του Μακεδόνα οπλαρχηγού Αναστάσιου Καρατάσου.

Η εκδήλωση άρχισε με την τέλεση λειτουργίας στον ναό των Αγίων Αποστόλων, μετά την οποία εψάλη τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων, κατατέθηκαν στεφάνια και στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αικατερίνη Διαμαντοπούλου - Κουτσουμπού, διδάκτορα στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μιλώντας, ακολούθως, ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης τόνισε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου- ότι ο δήμος στάθηκε αρωγός “στην πρωτοβουλία και οικονομική συμβολή του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας της Πύλας, των κατοίκων της περιοχής και του λαογράφου Κώστα Μπαλαφούτη να τιμηθούν οι πεσόντες στη μάχη”.   

Στην εκδήλωση, η οποία “γιορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαρτίου από το 1994, με ενέργειες του λαογράφου Κώστα Μπαλαφούτη, βασισμένες σε ιστορικές πηγές και μελέτες”, παρέστησαν επίσης οι πρόεδροι της ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος και της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου και αρκετός κόσμος.


NEWSLETTER