Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 08:11

Καλοκαίρι με “Τάβλι” από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Από τις 16 Ιουλίου θα ξεκινήσει το “Τάβλι” του Δ. Κεχαΐδη, η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας για το καλοκαίρι.

Το πρότζεκτ θα βγει έξω από τα όρια του θεάτρου στην Καλαμάτα και θα παιχτεί σε γειτονιές της πόλης και σε χωριά. Τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Πέρης Μιχαηλίδης και τους ρόλους θα ερμηνεύσουν ο Φίλιππος Σοφιανός και ο ίδιος ο Πέρης Μιχαηλίδης.

Οπως ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Αναστασία Μπελογιάννη πρόεδρος της “Φάρις”, το έργο θα φτάσει σε χωριά και κωμοπόλεις, στους Δήμους Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, ενώ γίνονται συζητήσεις με το Δήμο Τριφυλίας. Η έναρξη θα γίνει από το κέντρο της Καλαμάτας και η ανταπόκριση από την επαρχία μέχρι στιγμής ήταν ιδιαίτερα ένθερμη.

Ο σκηνοθέτης Πέρης Μιχαηλίδης συνέχισε λέγοντας πως είναι ένα κλασικό έργο, που έχει αγαπηθεί από κοινό και ηθοποιούς. Είναι λαϊκό, για όλο τον κόσμο, έχει απλό σκηνικό και θίγει πολλά προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας. Θα δώσει μία εύθυμη διάθεση, ειδικά σήμερα που τα προβλήματα είναι τόσο πολλά. “Πρώτη φορά ανέβηκε το 1972 στο Θέατρο Τέχνης από τον Τσακίρογλου και το Μόρτζο. Δύο τύποι παίζουν τάβλι, ξετυλίγουν τα προβλήματά τους και παλεύουν να σκαρώσουν σχέδια για να βγουν από το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Το θέατρο με αυτό το εγχείρημα, επιστρέφει, γυρνάει πίσω, εκεί που πρέπει, στον κόσμο και είμαι πολύ συγκινημένος που συμμετέχω σε αυτή την αποστολή” δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.

Τέλος ο Μεσσήνιος ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά εκείνα που οδήγησαν στην επιλογή του έργου. “Θα παίξουμε σε αυλές, σε προαύλια εκκλησιών, κάτω από τα πλατάνια, σε φυσικούς χώρους, σε καφενεία. Είναι μεγάλη υπόθεση, αυτή η μετακίνηση του ΔΗΠΕΘΕ σε εναλλακτικούς χώρους. Αυτή τη φορά δε θα έχω το φόρτο της σκηνοθεσίας και είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον κ. Μιχαηλίδη. Ο “Φιάκας” θα δώσει επίσης 3 παραστάσεις στις 27, 28, 29 Ιουλίου στο Κάστρο και θα κλείσει έτσι τον κύκλο του. Είμαι ικανοποιημένος που εγκρίθηκαν από τη “Φάρις” και το Δήμο οι προτάσεις μου και ελπίζω να φανώ αντάξιος” τόνισε ο κ. Σοφιανός.

“Πρέπει να στηρίξουμε το επαγγελματικό θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕΚ” είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Γ.Σαρ.