Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 10:06

Παρουσίαση βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ερμούπολη

Το βιβλίο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου “Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της "Σκεπτομένης Αθηνάς"” θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα (1 μ.μ.) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η παρουσίαση θα γίνει στο εμβληματικό θέατρο “Απόλλων” στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο “Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας”, που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το διάστημα 8-15 Ιουλίου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Γεώργιος Δ. Καψάλης πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’. Ιωάννης Πετρόπουλος καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Νικόλας Πρεβελάκης λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Γιάννης Μαμάης εκδότης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.

Την παρουσίαση επιμελείται και θα συντονίσει η Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ακαδημαϊκή διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π.

Την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Γάλλο πρέσβη Christophe Chantepy θα εκπροσωπήσει ο ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Philippe Mogentale.