Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 21:38

Ξεκινά σήμερα το Καρναβάλι Μεσσήνης

Ξεκινά σήμερα το Καρναβάλι Μεσσήνης

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσήνη ξεκινούν σήμερα στις 6.30 μ.μ., με το Αρμα του Μπεκρή που θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης οι μαθητές του Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών Σταυρούλας Πεζώνη καλούν όλο τον κόσμο σε τσίκνισμα και χορό.
Το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. θα γίνει ο αποκριάτικος χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης, στην αίθουσα Δ. Κουζή.
Την Κυριακή στις 6 μ.μ. στην ίδια αίθουσα έχει προγραμματιστεί αποκριάτικο παιδικό πάρτι.
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 11 μ.μ., πάρτι από τους καρναβαλιστές του Group Placebo-Οινοσοφίες.
Την Παρασκευή 24/2 στις 7.30 μ.μ., αναβίωση του εθίμου «Καλέσματα» στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με τη χορευτική ομάδα του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης».
Το Σάββατο 25/2 στις 9 μ.μ., παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στις γειτονιές της Μεσσήνης (α' φάση). Στις 11.30 π.μ. αποκριάτικη «Πιτσιρκούπολη» στη μικρή πλατεία της πόλης. Στις 5.30 μ.μ. αποκριάτικο παιδικό πάρτι στην αίθουσα Δημ. Κουζή. Στις 10 το βράδυ αποκριάτικο πάρτι στο καφέ «Ουτοπία», ενώ στις 11 μ.μ. αποκριάτικος λουλουδοπόλεμος στο καφέ-κλαμπ «Placebo».
Εν τω μεταξύ, στις 9 μ.μ. του Σαββάτου θα ανάψουν οι παραδοσιακές φωτιές σε Μάδαινα, Δρακονέρι, Πιλαλίστρα, Πιπερίτσα, Μυρτοποταμιά, Νεοχώρι, Λευκοχώρα, Βελίκα, Ανδρούσα και Αμφιθέα.
Την Κυριακή 26/2 στις 10 το πρωί θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο αμφιθέατρο του πάρκου (τελική φάση).
Στις 10.30 π.μ., παιδικά άρματα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης με συμμετοχή μικρών καρναβαλιστών. Στις 11 π.μ. παραδοσιακό γαϊτανάκι και στις 11.30 λάτιν χοροί
στην κεντρική πλατεία, με χορευτικές ομάδες του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης».
Στις 2 η ώρα το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει αναβίωση Χωριάτικου Γάμου στην πλατεία της Μαθίας.
Το βράδυ της Κυριακής στις 9, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης θα προβληθεί φιλμ με παλαιότερα καρναβάλια. Την ίδια ώρα θα ανάψουν οι παραδοσιακές φωτιές στις εξής γειτονιές: Ηρώων Πολυτεχνείου και Παπαφλέσσα, στο πάρκινγκ της πλατείας, στο καφενείο του Γιαννουζάκου, στα Καρντασέικα και στου Δούβαλη. Στις 9.30 μ.μ., περιφορά χορωδίας μαντολινάτας  τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης.
Παραδοσιακές Φωτιές θα ανάψουν στις 9 μ.μ. και στα χωριά Τρίοδος, Λυκότραφο, Καρτερόλι, Μαυρομμάτι, Ανάληψη, Αβραμιού, Σπιτάλι, Εύα, Πολύλοφο, Ελληνοεκκλησιά, Παλαιόκαστρο, Κορομηλιά, Βαλύρα, Αρσινόη, Στρέφι (φωτιά και αποκριάτικος χορός στις αποθήκες του Συνεταιρισμού).
Την Καθαρά Δευτέρα 27/2 στις 10.30 π.μ., χορευτικό στην πλατεία της Μεσσήνης από τους Φουστανελάδες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και αναχώρηση για την Κρεμάλα. Στις 11 π.μ. θα γίνει η αναπαράσταση της Δίκης και του Απαγχονισμού της Γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά στην περιοχή της Κρεμάλας, από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης. Κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης και από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Μεσσήνης.
Στην Τρίοδο στις 10 το πρωί, κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στo  αεροδρόμιο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ευρισκομένων Τριοδιτών.
Στο Φάρο Πεταλιδίου, από τις 9 το πρωί πέταγμα χαρταετών και βράβευση του καλύτερου. Επίσης κούλουμα στην πλατεία, με τη συμπαράσταση των Συλλόγων Γυναικών Πεταλιδίου και Γονέων - Κηδεμόνων των τοπικών σχολείων.
Στον Αγιο Ανδρέα στις 11 π.μ., αποκριάτικη παρέλαση από τους τοπικούς συλλόγους.
Και στην Ανδρούσα στις 11 π.μ. διαγωνισμός χαρταετού στο γήπεδο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας «Ο Αριστοτέλης».
Στις 3 το μεσημέρι της Καθαροδευτέρας, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, με τη Δημοτική Φιλαρμονική, μαζορέτες από το σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και μαντολινάτα από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, που θα συνοδεύουν το Βασιλιά Καρνάβαλο, τα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα σχολείων, συλλόγων και φίλων καρναβαλιστών από όλες τις δημοτικές ενότητες. Η παρέλαση θα κλείσει με το λόγο του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Στις 5 μ.μ., αποκριάτικο ξεφάντωμα με τις χορεύτριες του «Ολα», στο καφέ-κλάμπ «Placebo» και φαγοπότι στην ταβέρνα «Οινοσοφίες».