Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:13

Επετειακό το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ Μεσσηνίας με καλεσμένους τους Παπακωνσταντίνου και Μαργαρίτη (βίντεο)

Επετειακό το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ Μεσσηνίας με καλεσμένους τους Παπακωνσταντίνου και Μαργαρίτη (βίντεο)

 

 

Νέους και ... όσους αισθάνονται νέοι καλεί κοντά του το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ Μεσσηνίας, που διοργανώνει το ΤΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ στο Πάρκο Λιμενικού στις 7 και 8 Σεπτέμβρη με καλεσμένους τους Παπακωνσταντίνου - Μαργαρίτη.

Η σχετική συνέντευξη Τύπου δόθηκε στον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο" χτες το πρωί και εκεί μίλησαν οι: Εύα Κουφαλάκου γραμματέας ΤΣ ΚΝΕ και Ηλέκτρα Νικοπούλου – Δημήτρης Οικονομόπουλος μαθητές.

Η Εύα Κουφαλάκου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ είπε τα εξής:

“Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νεολαίας. Είναι το Φεστιβάλ που έρχεται σαν επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας της ΚΝΕ και των φίλων της, να γνωρίσουμε την ιστορία του κόμματος μας, να διδαχτούμε από αυτήν. Αυτή ακριβώς τη διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ που είναι δανεισμένο από το "Καπνισμένο τσουκάλι" του Γιάννη Ρίτσου: "Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!". Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το πιο νέο κόμμα, με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”.

Η Ηλέκτρα Νικοπούλου στέλεχος της ΚΝΕ ανέφερε πως το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα που ετοιμάζουν μέλη της ΚΝΕ, συναυλία από τοπικά και μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος μέλος της ΚΝΕ πρόσθεσε πως στον χώρο θα υπάρχει:  έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση προσωπικοτήτων του κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος στη Μεσσηνία, βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης εποχής”, σημείο σχετικό με τον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο" όπου θα εκτίθενται έργα από τις περσινές δραστηριότητες και θα γίνονται εγγραφές για την επόμενη χρονιά, παιδότοπος με κλόουν.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ev6xgkZGQ0o}