Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 07:54

Εκθεση αρχιτεκτονικής στο Αρχοντικό Ταρσούλη στην Κορώνη

Εκθεση αρχιτεκτονικής στο Αρχοντικό Ταρσούλη στην Κορώνη

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκθεση αρχιτεκτονικής παρουσιάζεται στο Αρχοντικό Ταρσούλη, στην Κορώνη με επιλεγμένες και καινοτόμες δημιουργίες αρχιτεκτόνων διαφόρων ηλικιών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η νέα αυτή συλλεκτική έκθεση έργων μοντέρνας αρχιτεκτονικής προέρχεται από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Contemporary Space Athens σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Athenaeum που εδρεύει στο Σικάγο, και αποτελεί προέκταση περυσινής παρουσίασης σε συνεργασία με τον καθηγητή μηχανολογίας Δρ. Τάκη Παπαδόπουλο.

Στην συλλογή αυτή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν και να διερευνήσουν λεπτομερώς ποικίλες αρχιτεκτονικές λύσεις  και τεχνοτροπίες υλικών, που δίνονται σε διάφορα θέματα από ιδιοφυείς, παγκόσμιας κλάσης, αρχιτέκτονες.

Τα περυσινά εκθέματα προκάλεσαν  σημαντικό ενδιαφέρον σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες στην περιοχή μας και αυτό λειτούργησε ως έναυσμα για δημιουργικές αναζητήσεις εναλλακτικής προσέγγισης στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. 

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην οικιστική και την περιρρέουσα πολιτιστική κληρονομιά και η διερεύνηση ιδεών μέσα από δημιουργικές εντάξεις στις σύγχρονες τεχνοτροπίες και σχολές.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό.

Από 21 έως 28 Αυγούστου, 8 μ.μ. - 11 μ.μ.

Η έκθεση θα συνεχιστεί κατά διαστήματα στο Μανιατάκειον και στο Αρχοντικό Ταρσούση τους επόμενους μήνες.