Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 13:17

Η κωμωδία “Διπλή ταρίφα” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η κωμωδία “Διπλή ταρίφα” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η παράσταση “Διπλή ταρίφα” έρχεται στην Καλαμάτα την Τρίτη 16 Απριλίου, με παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις, που οδηγούν σε ένα ξεκαρδιστικό θέαμα. Η τρελή κωμωδία του Ρέι Κούνεϊ σε απόδοση Δημήτρη Αποστόλου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, συνεχίζει να παίζεται στην Αθήνα.

Η “Διπλή ταρίφα” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Κούνεϊ, η οποία για 9 συνεχόμενα χρόνια παιζόταν στο “West End” του Λονδίνου και θεωρείται ως η μακροβιότερη. Το έργο ανεβαίνει προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και διαδραματίζεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1970.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μάριος Αθανασίου) είναι οδηγός ταξί στην Αθήνα στα χρόνια της χούντας, ο οποίος ζει κυριολεκτικά δύο ζωές, έχοντας στήσει δύο σπίτια με δύο διαφορετικές συζύγους (Τζόυς Ευειδή και Βαλερία Κουρούπη)! Με ένα απόλυτα ακριβές χρονοδιάγραμμα, το οποίο τηρεί ευλαβικά, καταφέρνει να ξεγελά και τις δύο συζύγους, χωρίς να προκαλεί υποψίες, μέχρι που μπλέκει σε μία ληστεία, ξυπνάει στο Νοσοκομείο και το πρόσωπό του φιγουράρει στις εφημερίδες. Τότε ξεκινάει ένας αγώνας να διατηρήσει το μυστικό του τόσο από τους αστυνομικούς (Χάρης Ασημακόπουλος - Βασίλης Γιακουμάρος), όσο και από τις συζύγους του. Μοναδικός του σύμμαχος ο κολλητός του φίλος (Σπύρος Πούλης).

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Μάριος Αθανασίου, Χάρης Ασημακόπουλος, Βασίλης, Γιακουμάρος, Τζόυς Ευείδη, Βαλερία Κουρούπη, Γιάννης Μάνιος, Σπύρος Πούλης, Μαριλένα Ράδου. Οι συντελέστες είναι οι: απόδοση: Δημήτρης Αποστόλου, σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς, κοστούμια: Κατερίνα Κοντού, φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος, σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος, παραγωγή: Δημήτρης και Θοδωρής Μαροσούλης.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 6.30 και στις 9.15 μ.μ. Η προπώληση γίνεται μέσω www.viva.gr και στο Πνευματικό. Για πληροφορίες: 27210 87902. Τιμές εισιτηρίων: 16 και 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


NEWSLETTER