Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 16:18

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Η "Ωραία μου κυρία" ενθουσίασε το κοινό

Γράφτηκε από την
Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Η "Ωραία μου κυρία" ενθουσίασε το κοινό

Κατενθουσιασμένος έφυγε ο κόσμος από την τελευταία παράσταση του "Ωραία μου κυρία" που ανέβασε το ΜΕΘ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Κατά γενική ομολογία, αυτή ήταν μια πάρα πολύ καλή στιγμή του ΜΕΘ, αφού το έργο χάρισε απλόχερα το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τις 14 Απριλίου.

Η διασκευή του Αλ. Ρήγα είχε ξεκαρδιστικές στιγμές, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος αξιοποίησε άριστα το ερμηνευτικό δυναμικό του. Ξεχωριστό κομμάτι του έργου ήταν και τα εντυπωσιακά, πανέμορφα κοστούμια της Λυρικής Σκηνής, τα οποία προσέδωσαν την αίγλη μιας άλλης εποχής. Μάλιστα την παράσταση της Παρασκευής παρακολούθησε και ο πρ. πρόεδρος της ΕΛΣ, ο Σάκης Θεοδωρόπουλος, στον οποίο έγινε ιδιαίτερη μνεία από σκηνής, για τη συμβολή του. Ο ίδιος έμεινε πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και από το επίπεδο της παράστασης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ΜΕΘ στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης. Μια ωραία στιγμή αλληλεγγύης ανάμεσα σε ανθρώπους του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας, σε μια βραδιά που ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος αφιέρωσε στους αφανείς ήρωες, στους τεχνικούς της ομάδας. Την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος και όλα τα τραγούδια υπάρχουν σε σιντί.

Θερμότατο χειροκρότημα απέσπασαν αυθόρμητα όλοι οι ηθοποιοί, ενώ ξεχώρισαν ο Λεωνίδας Βέλλης, η Γεωργία Λαζάρου, ο Παύλος Κλάδης, ο Δημήτρης Γκολώνης, η Βίνα Μάλαμα, o Ηλίας Παναγιωτόπουλος, ο Τάκης Βασιλόπουλος.

Μακάρι η παράσταση να επαναληφθεί και το καλοκαίρι στο Κάστρο.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER