Φέτος, στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται η μελισσοκομία, τα μελισσοκομικά φυτά και οι κίνδυνοι μείωσης των μελισσοσμηνών.
Λαμβάνουν μέρος 9 φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό μπορεί δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, σπόρους φυτών.
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και απόγευμα από 6 μ.μ. έως 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
• Μουσικές παραστάσεις
• Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτα
• Περίπτερα Φορέων
• Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
• Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.