Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 09:09

Αναψαν φωτιές στις γειτονιές της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Αναψαν φωτιές στις γειτονιές της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Παρουσία πλήθους κόσμου αναβίωσε και φέτος, του Αϊ-Γιαννιού, το έθιμο του Κλήδονα και άναψαν οι φωτιές στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, από τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης.

Νεαρές κοπέλες που συμβόλιζαν τις γειτονιές της Κυπαρισσίας, συνοδεία παιδιών με πυρσούς στα χέρια ξεκίνησαν από την πλατεία της ιστορικής Αρκαδιάς και έφτασαν μέχρι την παζαρόβρυση για να φέρουν το αμίλητο νερό. Αφού το άδειασαν σε ένα μεγάλο κανάτι, έριξαν μέσα φυλαχτά και στην συνέχεια τραβώντας ένα - ένα, άκουγαν το ριζικό που τους αντιστοιχούσε.
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την σχολή «Εν χορώ» Ζαχάρως - Κυπαρισσίας, ενώ στον κόσμο μοιραζόταν η γνωστή ριγανάδα, δηλαδή ψωμί με τριμμένη ντομάτα, τυρί, λάδι και μπόλικη ρίγανη.
Οι φωτιές που άναψαν στη συνέχεια ήταν το αποκορύφωμα της εκδήλωσης, με μικρούς και μεγάλους να πηδούν πάνω από αυτές, στις οποίες καίγονταν και τα μαγιάτικα στεφάνια.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ από την πλευρά του συλλόγου ο πρόεδρος Ανδρέας Κίζηλης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER