Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 13:11

9η συνάντηση του κύκλου της Λέσχης Ανάγνωση

Γράφτηκε από την

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοινώνουν την 9η και τελευταία συνάντηση του πρώτου κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στον χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα). Θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημα «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη και θα γίνει συζήτηση για τα έργα και τους συγγραφείς που θα επιλεγούν για το β΄ κύκλο της Λέσχης Ανάγνωσης που θα αρχίσει το φθινόπωρο.

Θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο στις 8.15 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Ξαφνικός έρωτας» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, με σενάριο βασισμένο στο βιβλίο του συγγραφέα. Η προβολή θα γίνει με τη συνδιοργάνωση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Η είσοδος για τη συζήτηση του βιβλίου και για την προβολή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ, της ΔΚΒ Καλαμάτας ή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (27210 96818 και mail@vivlkkal.mes.sch.gr) και στην Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936-665907 και tinakoutsoubou@gmail.com).

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος μετέφερε στην οθόνη το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη «Τάλγκο» κι έφτιαξε ένα φιλμ εξαιρετικής επαγγελματικής αρτιότητας, με έναν κυματισμό στην αφήγηση, ένα αντάντε. Σκηνοθετεί τον κόσμο που γνωρίζει καλύτερα: Είναι η ελληνική μεσοαστική τάξη, με τους «γονείς» πίσω, πιο «πρωτόγονους» και λαϊκούς, και τις διάφορες μορφοποιήσεις της. Η γοητεία της ταινίας επιβάλλεται με την υποβλητική φωτογραφία του Γιώργου Πανουσόπουλου, την άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Περράκη που ενοποιεί τόσο διαφορετικούς χώρους, από την Ελλάδα ως τη Λισσαβόνα, και την ωραία μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η ταινία έχει διακριθεί με βραβεία φωτογραφίας και Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1984.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Παίζουν: Μπέττυ Λιβανού, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου.