Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 09:42

Σειρά βιωματικών δράσεων από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σειρά βιωματικών δράσεων για παιδιά ξεκινά από σήμερα και έως τις 7 Σεπτεμβρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Στόχος είναι να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά. Η καλοκαιρινή εκστρατεία της Βιβλιοθήκης «Για φαντάσου…» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης και προτρέπει τα παιδιά να φανταστούν μια βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωές τους, ή ακόμα η βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή!

Ειδικότερα, η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Υλοποιείται από το ΔΕΒ με το συντονισμό της ΕΒΕ και ο σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος πραγματοποιείται από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων αξιοποιείται από τις Βιβλιοθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

Για τη συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο 27210 96818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr