Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 16:30

Με επιτυχία το 5ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστική Κληρονομιά και Αειφόρος Ανάπτυξη” στην Κορώνη

Με επιτυχία το 5ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστική Κληρονομιά και Αειφόρος Ανάπτυξη” στην Κορώνη

Πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη, την περασμένη εβδομάδα, το 5ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστική Κληρονομιά και Αειφόρος Ανάπτυξη”, οι εργασίες του οποίου έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Στο συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε από το Μανιατάκειο Ιδρυμα, το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, συμμετείχαν περί τους 40 νέους ομογενείς από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και 5 Ρώσοι φιλέλληνες σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας από την Οδησσό.

Οι εισηγήσεις που ακούστηκαν είχαν θέματα σχετικά με την ιστορία της Κορώνης, όπως επίσης την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, όπως του ελαιολάδου και του κρασιού, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το συνέδριο χαιρέτισαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ο γενικός γραμματέας του εν λόγω φορέα Παναγιώτης Μπαζίγος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιάτης, ο τ. πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.