Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 16:38

Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη στο Καλό Νερό

Μια εκπληκτική βραδιά αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Καλονεριτών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας στο χώρο των σιδηροδρομικών γραμμών του χωριού.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε δείχνοντας ότι η αγάπη για αυτό το μεγάλο ερμηνευτή παραμένει άσβηστη ακόμη. Ήταν μια βραδιά όπου την επιμέλεια είχε η φιλόλογος Τρισεύγενη Πασχάλη, παρουσιάστηκε σπάνια οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη και φυσικά με αρκετή μουσική στο τέλος με τον διεθνούς φήμης σολίστ του μπουζουκιού Γιώργου Γεωργόπουλου, τη μοναδική φωνή του Γιάννη Διονυσίου, καθώς και τους εξαίρετους μουσικούς Δημήτρη Γουμπερίτση (Κοντραμπάσο) και Αθηνόδωρου Καρκαφίρη (κιθάρα).

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Νασόπουλος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ εκτενέστερα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος από την πλευρά του Συλλόγου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η εκδήλωση ως αφιέρωμα για το Στέλιο Καζαντζίδη, καταρχάς είναι διαχρονικά επίκαιρη λόγω του ότι ο Καζαντζίδης εξέφρασε τις αγωνίες ενός λαού, ενός λαού της εποχής της μετανάστευσης, της προσφυγιάς, της φτώχειας. Για αυτό θα είναι πάντα διαχρονικός. Αυτές οι εποχές θα έρθουν, έρχονται και παρέρχονται και ξαναεπαναλαμβάνονται, για αυτό ο Καζαντζίδης δε θα πεθάνει, με την έννοια της μνήμης ποτέ.

Ο Καζαντζίδης ήταν ένας απλός άνθρωπος, όπως προκύπτει απ’ τη βιογραφία του, ο οποίος όμως είχε ο θείο χάρισμα της φωνής και παράλληλα, ήταν γνήσιος άνθρωπος. Πλην αυτών που προσέφερε στο τραγούδι και την παρηγοριά στους ανθρώπους, εμείς ως σύλλογος σκεπτόμενοι ότι πραγματικά η ιστορία της Ελλάδος είναι κι η ιστορία του τραγουδιού της και των λαϊκών βάρδων που την επηρεάζουν - επειδή επηρέασε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού - θελήσαμε για αυτόν τον άνθρωπο να κάνουμε ένα αφιέρωμα, να ξαναφέρουμε σε μνήμη όλων – και των νεοτέρων – όχι μόνο τη μουσική του αλλά και τη ζωή του, τα λόγια του και όλα όσα έκανε.»

Κ.Μπ.