Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 20:30

"Ελέκτρικ κλόουν" το Σάββατο στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
"Ελέκτρικ κλόουν" το Σάββατο στα Φιλιατρά

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά θα δοθεί   η μουσικοθεατρική παράσταση "ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΚΛΑΟΥΝ - ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ" σε μουσική του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, κείμενα της Ειρήνης Γλυνιαδάκη, διασκευή του Φίλππου Μοδινού και σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα και του Φίλιππου Μοδινού. Παίζουν και τραγουδούν με αλφαβητική σειρά:  Αλέξανδρος Γάβαρης, Ειρήνη Γλυνιαδάκη, Γκάρεθ Λουέλυν, Ειρήνη Κώνστα, Φίλιππος Μοδινός, Βαγγέλης Παπακώστας.  Η παραγωγός εταιρεία είναι η “Απόλλων - Ινστιτούτο Κλασσικών Τεχνών".
Η φιγούρα του «Παλιάτσου» η  του «Αρλεκίνου», κωμική και ανθρώπινη, τραγική και πονεμένη και συγχρόνως έτοιμη να ξεσηκώσει τα γέλια των θεατών ακόμη και στις πιο δραματικές σκηνές, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες, εικαστικές και παραστατικές. Από τον ρομαντικά πονεμένο και αθεράπευτα ερωτευμένο παλιάτσο του Τσάρλι Τσάπλιν, τον παθιασμένο τραγικό παλιάτσο του Λεονκαβάλλο στο πασίγνωστο «Γέλα Παλιάτσο…»,  στην «κομμέντια ντελ άρτε» , στη ζωγραφική, στο χορό, στην σύγχρονη όπερα, η φιγούρα αυτή είναι πανταχού παρούσα και πάντα σαγηνευτική, έτοιμη να ξετυλίξει μπροστά στα δακρυσμένα μάτια μας, πότε από τα γέλια και πότε από τα κλάματα, τα πάθη της.
Ο «Ελέκτρικ Κλάουν» είναι μια σύγχρονη «κομμέντια ντελ άρτε» , όπου το θέατρο και η πραγματικότητα συναντώνται και εμπλέκονται σε μια ασυνήθιστη πλοκή. Η μουσική που το «ντύνει» και που συγχρόνως αποτελεί και μέρος της πλοκής είναι ακριβώς από την δημοφιλή όπερα του Λεονκαβάλλο «Οι Παλιάτσοι», αλλά διασκευασμένη σε ένα πρωτότυπο σύγχρονο άκουσμα , με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο.


NEWSLETTER