Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 14:20

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην 198η επέτειο της Αλωσης της Τριπολιτσάς

Γράφτηκε από την

 

Τις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Αλωσης της Τριπολιτσάς, αύριο Κυριακή στην Τρίπολη, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Θα επισκεφθεί, επίσης, το Ελληνικό και την Καρύταινα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος θα φθάσει στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου στις 10.30 το πρωί. Θα τελεστεί δοξολογία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλειος Καρδάσης με θέμα “Τις παραμονές του 1821”. Στη συνέχεια, στο μνημείο αρχιερέων και προκρίτων, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στις 11.45, θα ξεκινήσει η παρέλαση στην οδό Τάσου Σεχιώτη.

Στη 1.30 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Τρίπολης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς. Στις 3 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Καρβουναρέικη Παναγία και στις 3.45 θα φθάσει στον πολυχώρο Αρέθουσα Πανταζόπουλου.

Στις 5.30 το απόγευμα, θα βρίσκεται στην πλατεία του Ελληνικού, όπου έχει προγραμματιστεί υποδοχή από τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Βασιλόπουλο. Στις 6, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καρύταινας, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος των Καρυτινών.

Θα ακολουθήσουν: Η παρουσίαση του βιβλίου του Νικ. Δημητρακόπουλου με τίτλο “Πολεμικά Απομνημονεύματα 1897”. Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου “Θ. Κολοκοτρώνης” Γεώργιο Αδαμόπουλο. Χαιρετισμός της εκπροσώπου του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Κοινών Καρυτινών” κ. Κουσκουρέλου. Χαιρετισμός του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Τζιούμη. Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για την Αθήνα μετά τις 6.30.