Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 14:09

Δύο νέα έργα ετοιμάζει για το 2020 η «Θεατρική Διαδρομή»

Γράφτηκε από την
Δύο νέα έργα ετοιμάζει για το 2020 η «Θεατρική Διαδρομή»

 

 

Δύο νέα έργα θα παρουσιάσει η «Θεατρική Διαδρομή» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 7 τις Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Στο Σύρμα» του Αντώνη Κατσά καθώς και για το “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” των Ρέππα – Παπαθανασίου. Το «Στο Σύρμα» θα ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά και Ολγας Αλεξανδροπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βίλμα Ταγαρούλια, η μουσική είναι του Μιχάλη Τούμπουρου, η μουσική επιμέλεια του Κώστα Χαλκιά, όπως και τα σκηνικά.

Στο έργο συμμετέχουν 40 ερασιτέχνες ηθοποιοί και αυτό πραγματεύεται την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με επίκεντρο την Μακρόνησο, που από άλλους, όπως σημειώνει η “Θεατρική Διαδρομή”, χαρακτηρίστηκε ως “Νέος Παρθενώνας” και από άλλους, το ελληνικό Νταχάου, “όπου σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε άνθρωποι”.

Το έργο “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, των Ρέππα-Παπαθανασίου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ολγας Αλεξανδροπούλου και Κώστα Χαλκιά. Τα σκηνικά και η μουσική είναι της Ολγας Αλεξανδροπούλου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύα Βλασταρίδη. Το έργο είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που πραγματεύεται σύγχρονα αλλά και διαχρονικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, ο έρωτας, οι κοινωνικές σχέσεις, η διαπλοκή και ο πολιτικός αμοραλισμός.


NEWSLETTER