Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 19:28

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Αθανίτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Αθανίτη στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη με τίτλο "Μυστικές συναντήσεις" θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με αφορμή την παρουσία του σκηνοθέτη και συγγραφέα στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με την προβολή του ντοκιμαντέρ του "Λαβύρινθος" την Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα άκρως κινηματογραφικό, που έχει παρουσιαστεί στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Δράμας, στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αθήνας και σε 20 ακόμη πόλεις. Στις "Μυστικές Συναντήσεις" ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου. Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαευσταθίου (εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας) και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέκος Κολιόπουλος.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Eλληνες σκηνοθέτες, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός των ταινιών του, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους Ελληνες ηθοποιούς. Ως ηθοποιός έχει εμφανισθεί σε ταινίες όπως “Ράδιο Μόσχα”, “Ξένες σε Ξένη Χώρα”, “Βέγγος ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού”, “Αντίο Βερολίνο”, “Vox”, “Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο”, “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” κ.ά.


NEWSLETTER