Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 10:31

Καλαμάτα: Ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων με τον Δημήτρη Στρατούλη

Γράφτηκε από την

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων διοργανώνουν, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Oταν γεννιέσαι τρεις φορές / δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» του πρώην υπουργού Δημήτρη Στρατούλη, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τις εκδόσεις «Τόπος».

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 95.

Ο πρώην υπουργός, μέσω του βιβλίου του μοιράζεται με τους αναγνώστες την προσωπική του εμπειρία και τη μάχη που ο ίδιος έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της δωρεάς οργάνων σε πολλά επίπεδα. Με συγκινητικό τρόπο περιγράφει την όλη πορεία του, από τη διάγνωση της βαριάς νεφρικής ανεπάρκειας, τη μεταμόσχευση έως και το σήμερα. Επιθυμεί έτσι να αναδείξει την ανάγκη να υπάρξουν δημόσια συστήματα υγείας που να μπορούν να υποστηρίξουν τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις και την ιατρική επιστημονική έρευνα. Παραθέτοντας μια στάση ζωής κι όχι μια ακόμα πολιτική τοποθέτηση προβάλλει την ανθρωπιστική αξία της δωρεάς οργάνων χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη αλληλεγγύης.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, θα είναι οι Μεσσήνιοι Γιάννης Μπολέτης (καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου), Γιώργος Παπαθεοδωρίδης (πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Παθολογίας - Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου) και Χρήστος Σβάρνας (πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού). Θα μιλήσουν επίσης ο συγγραφέας και η Ελένη Κάψια, νεφρολόγος στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας.

Συντονιστές θα είναι ο εκπαιδευτικός Φώτης Μπουγάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Δήμητρα Δημοπούλου.