Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 03:50

"Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στις 9 το βράδυ στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας η κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» σε σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τη μουσική ο Ηρακλής Πασχαλίδης, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Χρήστος Νικηταΐδης και ο Αλέκος Κολλιόπουλος.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κωμική αλλά και τρυφερή ιστορία.

Ο χώρος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία είναι η Θεσσαλονίκη, την περίοδο της Κατοχής.

Χειμώνας του 1943. Ενα άτεκνο ζευγάρι ζει στο ισόγειο ενός δίπατου σπιτιού. Στον πάνω όροφο κατοικεί ένα ακόμα ζευγάρι, ένας δοσίλογος και η γυναίκα του. Ενα βράδυ, ένας νεαρός Εβραίος ζητάει καταφύγιο στο χώρο του πρώτου ζευγαριού. Αυτοί τον δέχονται και τον κρύβουν πάντα με τον φόβο μην τους ανακαλύψει ο δοσίλογος. Ετσι δημιουργούνται διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που κορυφώνονται στο εξής γεγονός. Κάποια στιγμή ο δοσίλογος ζητάει από τον άλλον να φιλοξενήσουν ένα φίλο του Γερμανό, στο χώρο που μένουν. Αυτός, δεδομένου ότι έχει στο σπίτι του έναν Εβραίο, αρνείται να τον φιλοξενήσει.

Για να δικαιολογήσει στο δοσίλογο την άρνησή του, λέει ότι η γυναίκα του είναι έγκυος. Αλλά ο ίδιος δεν κάνει παιδιά.

Oπότε η γυναίκα του αναγκάζεται να μείνει έγκυος με τον νεαρό Εβραίο. 

Η παράσταση θα επαναληφθεί αύριο καθώς και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: οικογενειακό 20 ευρώ, κανονικό 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ. 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27210 82616, 27210 95611.

 


NEWSLETTER