Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 10:22

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

Με το παραδοσιακό λιώσιμο του παστού στην κεντρική πλατεία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης.

Γυναίκες της Μεσσήνης αναβίωσαν και φέτος το έθιμο του λιώσιμου του παστού και παράλληλα έψησαν σουβλάκια τα οποία πρόσφεραν δωρεάν στον κόσμο. Οι Τροβαδούροι της Μεσσήνης τραγούδησαν στη μικρή πλατεία αποκριάτικα τραγούδια, ενώ το συγκρότημα «78 στροφές» συνέχισε με ρεμπέτικα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε την εμφάνισή του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το άρμα του μπεκρή, που κέρασε τον κόσμο σουβλάκια. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή με το Παιδικό Καρναβάλι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο

Από τις 11 π.μ. κατασκευές χαρταετού και μάσκας, μοντέρνοι χοροί από τον Σύλλογο «Η χαρά του παιδιού», τον Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης» και τη Σχολή Χορού «Kinisis Tέχνη», διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, διασκέδαση με τον κλόουν Βούλη και Κρυμμένος Θησαυρός junior (οργανώνει ο Σύλλογος Χορού «Η χαρά του παιδιού») για παιδιά δημοτικού, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Τα παιδιά θα επιβιβαστούν στο τρενάκι που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και θα κάνουν βόλτα στην πλατεία και μέσα στο πάρκο.

Στις 5.30 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κουζή, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Στις 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού.

Κυριακή

Στις 11 π.μ., Παιδικό Καρναβάλι «Οι χαρταετοί», με σύνθημα «Ελα να πετάξουμε μαζί». Στη μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, συμμετέχουν παιδιά από το ΚΔΑΠ, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου με τις δικές τους στολές. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παιδικό πάρτι για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση αλλά και εκείνα που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Στις 5 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

Στις 8 μ.μ. αποκριάτικος χορός στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κουζή, από τον Γ.Π.Σ. Πάμισος.