Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 07:54

Αυθεντικός οπλισμός του 1821 στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αυθεντικός οπλισμός του 1821 στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

 

 

Στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετέχει το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, μέσω της διοργάνωσης ποικίλων δράσεων.

Μια από αυτές είναι και η έκθεση που λειτουργεί από χθες και μέχρι το Σάββατο 14 του μήνα στο χώρο του μουσείου, όπου παρουσιάζεται αυθεντικός οπλισμός του 1821.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας διοργανώνει τις ακόλουθες δράσεις:

α) Εκπαιδευτικές-οργανωμένες ξεναγήσεις σχολείων, επισκεπτών (αλλοδαπών -ημεδαπών), φορέων, εκπαιδευτικών, για όλο το τρέχον έτος.

β) Παρουσίαση έκθεσης αυτό το διάστημα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ελληνομνήμονες», όπου παρουσιάζεται στο κοινό συλλεκτικός αυθεντικός οπλισμός του 1821 έως και τις 14 Μαρτίου.

γ) Προβολή ταινίας, με θέμα «Ιστορική ανασκόπηση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1821, από τις 14 Μαρτίου και για όλο το τρέχον έτος (κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Στρατιωτικού Μουσείου “είναι σημαντικό για όλους τους πολίτες της Καλαμάτας, με την επίσκεψή τους στο Μουσείο, να επισκεφθούν την εν λόγω έκθεση καθώς και να γνωρίσουν τα εκθέματα που ανάγονται τόσο σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού όσο και σε θέματα εθνικής ιστορίας”.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνεί στο τηλ. 27210 21219.   


NEWSLETTER