Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 20:34

“Βιβλιοδρομίες 2020” στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού “Βιβλιοδρομίες 2020” στο νομό Μεσσηνίας θα αποτελέσει η βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, η οποία συνεργάζεται τη φετινή σχολική χρονιά με τα “Εκπαιδευτήρια Γείτονα” για τη διεξαγωγή του.

Οι “Βιβλιοδρομίες” είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου που προκηρύσσεται από τα “Εκπαιδευτήρια Γείτονα” για 22η συνεχόμενη χρονιά. Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων ατομικά ή σε ομάδες δύο έως τεσσάρων αναγνωστών. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα βιβλία διαφορετικά για κάθε τάξη, τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Για τις “Βιβλιοδρομίες 2020” επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Εμείς…οι Άλλοι» με κεντρικές έννοιες τη φιλαλληλία, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τον σεβασμό για τον διπλανό μας. Ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει οριστεί η 8η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό και τον κατάλογο των βιβλίων από την ιστοσελίδα “Εκπαιδευτηρίων Γείτονα” (geitonas.edu.gr) και να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 13 Μαρτίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους βιβλιοθήκης του σχολείου Κώστα Χρυσανθακόπουλο (6974434906) και Παναγιώτα Παπανικολάου ( 6977018400).