Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 15:27

Αφιέρωμα στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου από το "Καλλίεργον"

Γράφτηκε από την
Αφιέρωμα στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου από το "Καλλίεργον"

 

Ενα ιδιαίτερο αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 8 μ.μ., η επιχείρηση "Καλλίεργον", στο πάρκο του ΟΣΕ στη θέση του πατινάζ.

Το αφιέρωμα αυτό με τίτλο "Για τη Γιώτα", γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση  δύο χρόνων από το θάνατο της Γιώτας Αργυροπούλου.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της δράσης “Ποιητικοί δρόμοι”, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας. Θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες που αφορούν στα μέτρα προστασίας για δράσεις εξωτερικών χώρων.

Όλες οι συμμετοχές θα είναι καθαρά φιλικές, όπως και αυτή της διοργανώτριας επιχείρησης. Η διοργάνωση στο σύνολό της θα έχει ύφος λιτό και παρεḯστικο, όπως ακριβώς θα επεδίωκε και η ίδια η ποιήτρια, όπως ακριβώς ταιριάζει και στη φιλοσοφία της «Καλλίεργον».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φίλοι της Γιώτας Αργυροπούλου, θαυμαστές του έργου και της προσωπικότητάς της είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Μας καλούν να γίνουμε  μια παρέα «Για τη Γιώτα» και για να απολαύσουμε ένα όμορφο, καλοκαιρινό βράδυ με θύμησες, ποίηση, μουσική, τραγούδια, λόγια και χαμόγελα από καρδιάς «Για τη Γιώτα» και ό,τι άλλο όμορφο προκύψει.

“Θα είναι χρήσιμο να πάρετε μαζί σας κάποιο καθισματάκι, μαξιλαράκι, χαλάκι, αντικουνουπικά, αντισηπτικά και ό,τι άλλο εσείς θεωρήσετε ότι θα σας κάνει να βολευτείτε, να νιώσετε άνετα και χαλαρά, ακόμη και πάνω στο γρασίδι, στο υψωματάκι που βρίσκεται στο νότιο άκρο του «πατινάζ»” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


NEWSLETTER