Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 07:57

Μεσσηνία: Λαμπρή βραδιά λυρικής μουσικής στο πατρικό της Μαρίας Κάλλας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Λαμπρή βραδιά λυρικής μουσικής στο πατρικό της Μαρίας Κάλλας

 

 

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο η καθιερωμένη βραδιά λυρικής μουσικής του Δήμου Οιχαλίας στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο Ιθώμης.

Την εκδήλωση με τίτλο «4ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού – Στον απόηχο της σελήνης» διάνθισαν με τις ερμηνείες τους η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και Μαριλένα Κυριακοπούλου, ενώ στο πιάνο τις συνόδευσε ο σολίστ Γιάννης Σύμκο. Στον 1ο κύκλο ακούστηκαν διάσημες άριες, του Ιταλικού ρεπερτορίου από εμβληματικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, ενώ στον 2ο κύκλο ακολούθησαν ενότητες τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της μεγάλης επτανησιακής σχολής, καθώς και γνωστά ντουέτα από ελληνικές οπερέτες.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, σύμφωνα όμως με τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Στην εκδήλωση η δήμαρχος Π. Γεωργακοπούλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στην ανακατασκευασμένη πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας.   

Εγινε επίσης συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.


NEWSLETTER