Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 13:11

Γιόρτασε διπλά η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Γιόρτασε διπλά η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (φωτογραφίες)


Το νέο βιβλίο (τόμος Η') με αδημοσίευτα έργα μελών της με τίτλο "Μεσσηνιακές δημιουργίες" παρουσίασε πρόσφατα η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων στο ξενοδοχείο Elysian στην Καλαμάτα.

Μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε ο εορτασμός της επετείου των 20 χρόνων της EMΣ, με αναδρομή στις δράσεις και στις εκδηλώσεις σε όλο το διάστημα από την ίδρυση της.
Η εκδήλωση, πλαισιώθηκε από οπτικό υλικό και μουσικές παρενθέσεις από τη Διεθνή Χορωδία "Allegri" υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Λαζάρου.
Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της ΕΜΣ, Τόνια Παυλάκου και για το βιβλίο μίλησε η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

"Μεσσηνιακές δημιουργίες"

To βιβλίο φιλοξενεί έργα 59 μελών της ΕΜΣ που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν και έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους συγγραφείς.
Ο νεοδεκδοθείς Η' τόμος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα και περιλαμβάνει τις περισσότερες μέχρι τώρα συμμετοχές μελών ενώ υπόσχεται μια πολυεπίπεδη αναγνωστική εμπειρία.
Το έργο που κοσμεί το εξώφυλλο, με τίτλο "Ενδοχώρος," φιλοτέχνησε το 1997 η Μεσσήνια εικαστικός Βασιλική Κατέρη, το οποίο βραβεύθηκε στην ΙΗ' Πανελλήνια Εκθεση Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην Αθήνα το 1998.
Ο Κώστας Καρούσος, πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, αναφέρει πως αυτός ο τόμος είναι ένα ακόμη δείγμα της λογοτεχνικής πανδαισίας που ασφαλώς θα κοινωνήσει την κοινωνική και πνευματική επαφή με τον ευρύτερο χώρο της δημιουργικής και λογοτεχνικής οικογένειας.
Τον τόμο μπορεί κανείς να τον βρει στα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας ή να τον προμηθευτεί από το διαδίκτυο.
Κ.Δρ.

 


NEWSLETTER