Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 09:16

Γιορτή απόψε στο Πνευματικό Κέντρο για τους Τρεις Ιεράρχες

Γράφτηκε από την
Γιορτή απόψε στο Πνευματικό Κέντρο για τους Τρεις Ιεράρχες

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τιμούν ο Δήμος Καλαμάτας και η εκπαιδευτική κοινότητα, με εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στο ναό των Ταξιαρχών αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο.
Για τη γιορτή συνεργάζονται το 14ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, και οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Κανελλόπουλος, Χρίστος Λαδάς, Ειρήνη Παπαχίου, Αντωνία Δρογκάρη, Γεωργία Γαρδελίνου, Αριστέα Αθανασοπούλου. Συμμετέχουν η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίκα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού θα γίνει και η απονομή υποτροφιών από το Δήμο Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 8.30 το πρωί θα ψαλεί η θεία λειτουργία στους Ταξιάρχες, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει στη συνέχεια ο δάσκαλος Φώτης Πετρόπουλος. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση για εκλιπόντες εκπαιδευτικούς.
Στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα ξεκινήσει η εκδήλωση απονομής υποτροφιών από το δήμο. Αρχικά θα μιλήσει ο θεολόγος Ηλίας Κανελλόπουλος και στη συνέχεια η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής θα ψάλει ύμνους. Αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών και ένα θεατρικό έργο θα παρουσιάσουν το 5ο Γυμνάσιο και το 14ο Δημοτικό. Ο Μορφωτικός Σύλλογος θα χορέψει χορούς από την Καππαδοκία και τέλος θα γίνει η απονομή των υποτροφιών.


NEWSLETTER