Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 22:01

Πώς θα εορταστεί η 25η Μαρτίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πώς θα εορταστεί η 25η Μαρτίου στην Καλαμάτα

 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα γιορταστεί και στην Καλαμάτα η επέτειος των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και μισή ώρα αργότερα, θα τελεστεί τρισάγιο και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου 1821, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει: “Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων ανακαλεί στη συλλογική μνήμη την απόφαση εκείνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Μα υπενθυμίζει την τιτάνια προσπάθειά τους αλλά και το δικό μας χρέος απέναντι στο ’21 και στον Ελληνισμό. Η Καλαμάτα, πρωτοπόρος στον Αγώνα, τιμά το ’21, όχι μόνο με εκδηλώσεις, αλλά και με ουσιαστικές πράξεις που στοχεύουν το μέλλον: Εχοντας γνώμονα τις αξίες του ’21 για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ο Δήμος Καλαμάτας προοδεύει δημιουργώντας συνθήκες ενότητας και συνεργασίας. Με ανοιχτούς ορίζοντες, έχοντας πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα, σέβεται την ιστορία, ενισχύει τον πολιτισμό, διαφυλάττει και προστατεύει το περιβάλλον.

Ως δήμαρχος Καλαμάτας είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πρωτοπορία της πόλης μας στο ’21. Είμαι υπερήφανος για τη δημοκρατική κληρονομιά που άφησε η Καλαμάτα το 1821 με την ίδρυση και λειτουργία της Μεσσηνιακής Γερουσίας.Είμαι υπερήφανος για τις προόδους του σύγχρονου δήμου μας!

Δύο αιώνες μετά το ’21, η Καλαμάτα εκπέμπει μήνυμα ενότητας σε όλο τον Ελληνισμό, μήνυμα αποφασιστικότητας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.

Χρόνια πολλά Ελληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα!”.


NEWSLETTER