Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 20:24

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Μεσσήνης - Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα (βίντεο)

 

Χαρά και αισιοδοξία θέλει να προσφέρει ο Δήμος Μεσσήνης στους πολίτες, μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμα για το καλοκαίρι αυτό, με φωνές όπως η Μαρίνα Σάττι, με βραδιές στο μαγευτικό χώρο του Ανδρομονάστηρου, με παραστάσεις και κινηματογραφικά “διαμάντια”.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε χτες στο Δημαρχείο σε συνέντευξη Τύπου από τον δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού Γιώργο Δαβίλλα και την Δώρα Βαρανάκη τοπική σύμβουλο της κοινότητας Μεσσήνης. Ακόμη δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, οι καλεσμένοι είναι οι παρακάτω: - Ιούνιος: σήμερα στις 8 μ.μ. εγκαίνια έκθεσης με θέμα: «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο». Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη.

- Ιούλιος: 1 Ιουλίου: θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου από τον Θεατρικό Ομιλο Λυκείου Μεσσήνης, 9 μ.μ. στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. 17 Ιουλίου αθλητική εκδήλωση «Τρέξιμο στο αλσύλλιο της Μπούκας, αγώνες 10, 5 και χλμ., ώρα εκκίνησης 5.30 μ.μ.. Διοργάνωση Σ.Α.Μ. Και Δήμος Μεσσήνης. 27 Ιουλίου Δημοτική Φιλαρμονική και Τροβαδούροι της Μεσσήνης στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πεταλιδίου, ώρα 9 μ.μ. 28 - 29 Ιουλίου 7ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών. Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές Καλαμάτας – Τρίπολης – Μεσσήνης στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης ώρα 9 μ.μ. 30 Ιουλίου συναυλία Τάσου Καρακατσάνη «Καντάτα για την Αποκάλυψη του Ιωάννη» στο Ανδρομονάστηρο» ώρα 9 μ.μ.

- Αύγουστος: 6 Αυγούστου παρουσίαση βιβλίου «Γεωγραφία της μνήμης» με κείμενα του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και έκδοση του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, ώρα 8.30 μ.μ. 7 και 8 Αυγούστου μουσική παράσταση από το φωνητικό συγκρότημα «Chores», της Μαρίνας Σάττι, με τίτλο «Εξι» στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, ώρα 9 μ.μ.. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΠΟΑ «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». 11 Αυγούστου θεατρική παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα – Δραγώι στα χρόνια της Επανάστασης» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα και κείμενα Θανάση Σταυρόπουλου, στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, ώρα 9 μ.μ. 13 Αυγούστου μουσική εκδήλωση «Τραγούδια με χρώματα» με τον Βαγγέλη Δούβαλη στα Μπεζεστένια της Μεσσήνης ώρα 9 μ.μ. 18 Αυγούστου συναυλία με Μικρασιάτικο τραγούδι, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, ώρα 9 μ.μ. 20 Αυγούστου παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Μέσα στο φως» της Φωτεινής Νικολαΐδου. Είκοσι διηγήματα, 20 εξομολογήσεις που μας αφορούν όλους, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, ώρα 9 μ.μ. 28 Αυγούστου αγώνας δρόμου «Στα χνάρια της ιστορίας: Αρχαία Μεσσήνη – νέα Μεσσήνη (Νησί)». Διοργάνωση Σ.Α.Μ. και Δήμος Μεσσήνης.

Παράλληλα, το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης και η «Ρέκτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης διοργανώνουν: το ΘΕΜ “Τα πάντα όλα” – “Full Monty” σε σκηνοθεσία Ολγας Αλεξανδροπούλου. Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα από 16 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου ώρα 9.30 μ..μ στον κήπο του Φιλοσοφικού Μεσσήνης.
“Ρέκτης”: Τετάρτη 28 Ιουλίου: “Nicostratos le pelican” του Olivier Horlait,
Τετάρτη 4 Αυγούστου: “La source des femmes” του Radu Mihăileanu, Τετάρτη 11 Αυγούστου: “El olivo” του Iciar Bollen, Τετάρτη 18 Αυγούστου: “Victoria” του Sebastian Schipper. Ολες οι προβολές θα γίνουν στην Μπούκα Μεσσήνης στις 9.15 μ.μ.