Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 19:38

Μουσικές διαδρομές 200 ετών στον κήπο του Μεγάρου Χορού

Γράφτηκε από την
Μουσικές διαδρομές 200 ετών στον κήπο του Μεγάρου Χορού

Οι «Μουσικές διαδρομές» συνεχίζουν την πορεία τους στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αυτή την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 9 μ.μ., με αφιέρωμα στα “200 χρόνια Ελληνική μουσική - παραδοσιακή, αστική, λαϊκή, σύγχρονη, «200 χρόνια σε 21 τραγούδια»”.

Η Κατερίνα Τσιρίδου με την μουσική της παρέα έχουν ετοιμάσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που περιέχει τραγούδια, κείμενα και μουσικές που εκφράζουν την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά αποτελούν και έμπνευση για τις επόμενες γενιές. Ο Σπύρος Πατράς είναι καταξιωμένος λαϊκός ερμηνευτής και σολίστας στο μπουζούκι.
Η Αλίκη Ζαχαροπούλου είναι ηθοποιός που μαγνητίζει το κοινό με την ερμηνεία της. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Τσιαντής. Οι λάτρεις της μουσικής θα απολαύσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με συνδετικά κείμενα και τα ωραιότερα τραγούδια: «Να `τανε το ’21», «Στου Οθωνα τα χρόνια», «Τζιβαέρι» «Της αμύνης τα παιδιά», «Χίλια μύρια κύματα», «Θα με δικάσει», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Μετανάστες», «Λίγο ακόμα», «Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει», «Βρέχει στην φτωχογειτονιά», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε», «Οσοι γενούν πρωθυπουργοί», «Πατερ ημών» και πολλά άλλα.
Οι συντελεστές είναι οι: Ελισάβετ Δελακά: παρουσίαση, Σπύρος Πατράς: μπουζούκι – τραγούδι, Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα - φωνη, Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν, Σωτήρης Μαργώνης: βιολί, Εύη Κανέλου: κρουστά, σκηνοθεσία – δραματουργία: “Δέκα playback”.
Οποιος θέλει να παραβρεθεί, θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου. Τα δελτία διανέμονται την ημέρα της εκδήλωσης, κατά σειρά προτεραιότητας 10 π.μ. - 1 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού. Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

 


NEWSLETTER