Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 08:15

Καταπληκτική βραδιά με Μανώλη Μητσιά στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

Καταπληκτική βραδιά με Μανώλη Μητσιά στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

 

Μια καταπληκτική μουσική βραδιά με τον Μανώλη Μητσιά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό το βράδυ της Κυριακής στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Σε  μια συναυλία  «Φόρο Τιμής στο ‘21» όπου η μουσική συνάντησε  την ποίηση, εκεί παρουσιάστηκε η μελοποιημένη ποίηση  Φιλιατρινών ποιητών από τον Θανάση Ζέρβα, συνθέτη, σαξοφωνίστα, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Φιλιατρινός καθηγητής Θανάσης Ζέρβας μελοποίησε και ακούστηκαν ποιήματα από τους ποιητές Αντώνης Γιαννόπουλος, Κώστας Καπελούζος, Κώστας Κόλλιας - Ερανιώτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Πλακονούρης, Καίτη Σάμπαλη, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, ενώ ακούστηκε και ένα τραγούδι του Νίκου Καλογερόπουλου.

Ήταν μια εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο τραγούδι ήταν ο Μανώλης Μητσιάς, πιάνο και συνθεσάιζερ οι Αχιλλέας και Νικόλας Γουάστωρ, μαντολίνο και μπουζούκι Ηρακλής Ζάκας. Συμμετείχαν επίσης η Ξανθή και Στέλλα Παναγιωτοπούλου στο πιάνο και στο τραγούδι.

Διοργανωτές ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.)  και η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ».

Κ.Μπ.