Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 09:28

Ενημέρωση για το θηλασμό

Ενημέρωση για το θηλασμό

Στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για το θηλασμό μετείχε χθες και η Καλαμάτα. Οι διαχειρίστριες από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας Βελούδω Αρώνη και Μαρία Τζανετέα ενημέρωναν στην κεντρική πλατεία και με φυλλάδια, νέες μητέρες και γυναίκες σε εγκυμοσύνη για τη σημασία και τα οφέλη του θηλασμού.

 

Μας επεσήμαναν ότι απολύτως εθελοντικά και εντελώς δωρεάν παρέχουν ενημέρωση, υποστήριξη και βοήθεια. Στο φυλλάδιο που μοίραζαν, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Οσο πιο πολύ θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα έχουμε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία συστήνουν αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του μωρού και συνέχισή του παράλληλα με τις στέρεες τροφές, μέχρι και τα 2 χρόνια ή και περισσότερο. Το υγιές μωρό από την πρώτη μέρα της ζωής του πρέπει να θηλάζει, όποτε και για όση ώρα θέλει».

Η τρίτη διαχειρίστρια της τοπικής Ομάδας είναι η Κατερίνα Βαρδάκη και οι νέες μητέρες μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στο τηλέφωνο 6981-301876 ή στο σάιτ thilasmosmesshnia@groups.facebook.com.