Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 11:33

Εγκαινιάζεται το το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης

Ενας νέος χώρος, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σάββατο στις 8 μ.μ. με την εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης στην παράσταση “Φώτα, παρακαλώ....”. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο ελληνικό μιούζικαλ με αποσπάσματα επί σκηνής από αγαπημένες ελληνικές ταινίες και χορογραφίες σε μουσικές των Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Ζαμπέτα και Νίκου Μαμαγκάκη.

 

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις ταινίες: “Γοργόνες και μάγκες”, “Μια κυρία στα μπουζούκια”, “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”, “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, “Κορίτσια για φίλημα” και “Κάτι να καίει”. Οι χορογραφίες αναφέρονται στα τραγούδια και μουσικές: “Ο άντρας που θα παντρευτώ”, “Του αγοριού απέναντι”, Δημήτρη μου Δημήτρη μου”, “Η αγάπη θέλει δύο”, “Σήκω χόρεψε συρτάκι”, “Σείλι σείλι”, Σου το ‘πα μια και δυο και τρεις”, “Μάτια βουρκωμένα”, “Ο χορός του Φώτη”.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης βρίσκεται στην πλατεία της παραλίας και κατασκευάστηκε μετά από παραχώρηση των εκεί αποθηκών ΑΣΟ στον πρώην Δήμο Μεθώνης. Έχεί δύο αίθουσες με πολλούς βοηθητικούς χώρους και μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις και συνέδρια.