Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 07:54

Στιγμές γέλιου υπόσχονται “Οι κυρίες της αυλής μας” που ανεβάζει το ΜΕΘ

Στιγμές γέλιου υπόσχονται “Οι κυρίες της αυλής μας” που ανεβάζει το ΜΕΘ

 

Στιγμές γέλιου και χαλάρωσης θα προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό της Μεσσηνίας από αύριο η παράσταση “Οι κυρίες της αυλής μας” που ανεβάζει το ΜΕΘ στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι συντελεστές μίλησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τους στο Πάρκο, με εμφανή την ανυπομονησία και τη συγκίνησή τους για το νέο θεατρικό εγχείρημα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλα τα μέλη για τις πρόβες και την παραγωγή αυτή. Είπε πως το έργο αυτό αφιερώνεται στους ηθοποιούς και τους συντελεστές μιας και ήταν μια τεράστια πρόκληση το να ανέβει αυτό το έργο, μετά από περιόδους πανδημίας, λοκντάουν και νέων κανονισμών. Χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως, όχι απλά μεγάλο ρίσκο, αλλά… αποκοτιά, αλλά εξήγησε πως “έχουμε μάθει να κοιτάμε ψηλά, ο άνθρωπος μόνο έτσι πηγαίνει μπροστά, έτσι μάθαμε, έτσι πορευόμαστε”.

Ο σκηνοθέτης Περικλής Αλμπάνης, ο οποίος υπογράφει και τη διασκευή του έργου σχολίασε πως η ετοιμασία έγινε με πολλή αγάπη και κέφι, σε ένα σκηνικό που αφορά μια πολύ σημαντική δεκαετία, αυτή του ’60. “Ηταν μια εποχή γεμάτη χρώμα, ανάγλυφες εικόνες και μυρωδιές” είπε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε τους ηθοποιούς, την Ι. Μαλούση και το ΔΣ για την εμπιστοσύνη.

Η Ιωάννα Μαλούση δήλωσε πως πρόκειται για ένα διασκεδαστικό έργο, για οικογένειες που ζουν όλες δίπλα δίπλα σε μια κοινή αυλή. Οι ζωές τους μπλέκονται, οι ίδιοι επικοινωνούν, ερωτεύονται, με χιούμορ και ανθρωπιά. Το έργο στο σινεμά ήταν του Ντίνου Δημόπουλου και σε αυτό έπαιξαν μεγάλοι Ελληνες πρωταγωνιστές.

Ο Λεωνίδας Βέλλης, συμπράττει στη σύνθεση της μουσικής για ακόμη μία φορά. Είπε πως για αυτό που θα δει το κοινό στη σκηνή, έχει προηγηθεί πολλή δουλειά, από όλους τους συμμετέχοντες, με μεράκι και αφοσίωση, που τους χαρακτηρίζει όλους. Η Βανέσσα Αδαμοπούλου ερμηνεύει ένα 20χρονο κορίτσι που ερωτεύεται και μπλέκει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η Ολυμπία Βενιζελέα αυτή τη φορά θα είναι η σπιτονοικυρά της “Αυλής”.

Αναλυτικά παίζουν οι: Γεωργία Αγγελοπούλου, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Γεωργία Βαγιακάκου, Λεωνίδας Βέλλης, Ολυμπία Βενιζελέα, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Σοφία Δούση, Παύλος Κλάδης, Μαρία Λυκούση, Βίνα Μάλαμα, Ιωάννα Μαλούση, Αναστασία Μητσέα, Αριάδνη Νιάρχου, Νατάσσα Παπαδάκη, Ηλίας Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Ρήγας, Χρυσούλα Σιψά, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Θεοδώρα Σπυροπούλου.

Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή - σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης, βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μαλούση, υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Λυκούση, μουσική - τραγούδια: Λεωνίδας Βέλλης, Ηλίας Παναγιωτόπουλος, ηχογράφηση: “Bandapart Recording Studio”, Νίκος Κουμουνδούρος, Γιώργος Δημητρακόπουλος, μπουζούκι: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, τραγούδι: Σταυρούλα Χανδρινού, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Λεωνίδας Βέλλης, χορογραφίες: Μαρία Λαδά, ζωγραφική εκτέλεση αφίσας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος, ηχητικά - φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος, βεστιάριο: Μαρία Λυκούση, φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου, γενικών καθηκόντων: Δημήτρης Δημόπουλος, ελαιοχρωματισμοί: Γιώργος Κατσαφάδος, τροποποιήσεις ρούχων: Ολγα Λάκκα, ειδικές κατασκευές: Γιώτα Μανούσου, βιντεοσκόπηση - φωτογράφηση: Νίκος Γκούνης, υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται: μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr, στο 210 7234567, στην είσοδο του θεάτρου, μία ώρα πριν την παράσταση (αν υπάρχουν ακόμη εισιτήρια).

Το έργο ανεβαίνει: Παρασκευή στις 9.30 μ.μ., Σάββατο - Κυριακή στις 8 μ.μ., Δευτέρα στις 9.30 μ.μ., Παρασκευή στις 9.30 μ.μ., το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 μ.μ., τη Δευτέρα        στις 9.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλους. Λόγω των νέων μέτρων ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί αποκλειστικά ως αμιγής. Στις παραστάσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας, η επίδειξη των αντιστοίχων πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή νόσησης), η προσέλευση πριν την έναρξη της παράστασης. Για πληροφορίες: 6945-237722.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη αποφασιστεί το έργο που θα ανέβει το καλοκαίρι από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Γ.Σαρ.