Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 19:46

Φωταγώγηση καραβιού στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Φωταγώγηση καραβιού στην Κορώνη

 

Από την Κορώνη ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Η φωταγώγηση, ο στολισμός του παραδοσιακού καραβιού και η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Κορώνης, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Ο στολισμός του καραβιού, το οποίο είναι ένα σύμβολο της ελληνικής παράδοσης, συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Ιησού, και είναι ένα έθιμο με βαθιές ρίζες. Επιπλέον, συμβολίζει το καλωσόρισμα στους ναυτικούς που επέστρεφαν στο σπίτι τους τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών, με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά ενός εξωτερικού απινιδωτή, που η εγκατάστασή του θα γίνει σε κεντρικό σημείο της Κορώνης. Οι επαγγελματίες της Κορώνης προσέφεραν έναν υπέροχο μπουφέ με παραδοσιακά κεράσματα. Η Αθηναγόρειος Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορώνης ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έντυσε μουσικά την εκδήλωση μαζί με χορευτικές ομάδες παιδιών. Το “Δέντρο των ευχών” γέμισε ευχές από μικρούς και μεγάλους.

Ο στολισμός του καραβιού πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά, που το έκαναν πραγματικά εντυπωσιακό! Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Κοινότητας φωταγώγησαν το χριστουγεννιάτικο καράβι και τα φωτεινά πυροτεχνήματα απελευθερώθηκαν στον ουρανό, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων και των εμπορικών συλλόγων από όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παν. Καρβέλας παρατήρησε ότι “η εκδήλωση αυτή μας χάρισε μια πραγματικά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και φώτισε τα πρόσωπα όλων με χαμόγελο που σίγουρα έχουμε ανάγκη. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης κι εύχομαι το καραβάκι που στολίστηκε φέτος στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης να δώσει νέα πλεύση στον κόσμο για το νέο έτος 2022, να μας ταξιδέψει σε ήρεμα νερά και να μας δείξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER