Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:01

Κυπαρισσία: Τελευταίες παραστάσεις για την “Κυρία του Μαξίμ”

Γράφτηκε από τον
Κυπαρισσία: Τελευταίες παραστάσεις για την “Κυρία του Μαξίμ”

 

Συνεχίζονται από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 1η Μαΐου οι παραστάσεις του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την κωμωδία “Η κυρία του Μαξίμ”, στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία.

Πρόκειται για έργο του Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεντώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου και μετάφραση της Βάσιας Παναγοπούλου.

Ήδη οι πρώτες τρις παραστάσεις που ανέβασαν στις 15,16 και 17 Απριλίου έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό της περιοχής.

Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 9.15 μ.μ. και κρατήσεις θέσεων πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 6942873831.

Λίγα λόγια για το έργο: “Ο γιατρός Λουκιανός Πετυπόν, παντρεμένος με μία θρησκόληπτη γυναίκα, την Γαβριέλα, ξυπνάει στο σπίτι του ύστερα από ξενύχτι και ποτό με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μονζικούρ. Όλα περιπλέκονται όταν ανακαλύπτει ότι στο κρεβάτι του βρίσκεται η Μωμ Κρεβέτ, μια χορεύτρια από το καμπαρέ «Μαξίμ». Θα καταφέρει ο Πετυπόν μαζί με τον φίλο του να κρύψει από τη γυναίκα του όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ; Ένας θείος, ένας επικείμενος γάμος κι ένας παλιός έρωτας, θα οδηγήσουν σε συνεχείς παρεξηγήσεις, σε μία ξεκαρδιστική φάρσα στην οποία ο Φεντώ σατιρίζει με μοναδικό τρόπο την κοινωνική υποκρισία, τον επαρχιωτισμό, την απιστία και τις ταξικές διαφορές.

Παίζουν: Ελένη Γιαννούλη, Αντώνης Δημητρόπουλος, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ιατρόπουλος, Ιωάννα Κορωναίου, Παναγιώτης Κοτσιράς, Βασίλης Μακρής, Τάκης Μπίτσικας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Γεωργία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Παπαχριστοφίλου, Ελένη Πετροπούλου, Παναγιώτα Πλέτσα, Χριστίνα Σαρδέλη, Γιάννης Σταθόπουλος, Νίκη Τσακάλου, Έλενα Φοίφα, Βασιλένια Χήναρη, Τάκης Χρυσανθακόπουλος.

Κ.Μπ.

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Γκόνη)


NEWSLETTER