Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 20:12

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της κωμωδίας «Η κυρία του Μαξίμ»

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της κωμωδίας «Η κυρία του Μαξίμ»

 

Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή οι παραστάσεις του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Τ.Ε.Θ.) για την κωμωδία «Η κυρία του Μαξίμ», του γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεντώ, σε μετάφραση της Βάσιας Παναγοπούλου.

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Πάνος Ηλιόπουλος.

Υπόθεση: ο γιατρός Λουκιανός Πετυπόν, παντρεμένος με μία θρησκόληπτη γυναίκα, την Γαβριέλα, ξυπνάει στο σπίτι του ύστερα από ξενύχτι και ποτό με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μονζικούρ. Ολα περιπλέκονται όταν ανακαλύπτει ότι στο κρεβάτι του βρίσκεται η Μωμ Κρεβέτ, μια χορεύτρια από το καμπαρέ «Μαξίμ». Θα καταφέρει ο Πετυπόν μαζί με τον φίλο του να κρύψει από τη γυναίκα του όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ; Ενας θείος, ένας επικείμενος γάμος κι ένας παλιός έρωτας, θα οδηγήσουν σε συνεχείς παρεξηγήσεις, σε μία ξεκαρδιστική φάρσα όπου ο Φεντώ σατιρίζει με μοναδικό τρόπο όλα τα κακώς κείμενα της εποχής του.

Οι συντελεστές είναι οι: μουσική: Ανδρέας Καρασπήλιος, κοστούμια: Αγγελική Σάμπαλη, χορογραφίες: Μαρκέλλα Τζαφέρη. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θοδωρής Γαβρίλης, Ελένη Γιαννούλη, Αντώνης Δημητρόπουλος, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Μπέττυ Κατσούλη, Παναγιώτης Κοτσιράς, Βασίλης Μακρής, Τάκης Μπίτσικας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Γεωργία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Παπαχριστοφίλου, Ελένη Πετροπούλου, Παναγιώτα Πλέτσα, Χριστίνα Σαρδέλη, Γιάννης Σταθόπουλος, Μαρκέλα Τζαφέρη, Νίκη Τσακάλου, Ράινα Τσούτσια, Ελενα Φίφα, Βασιλένια Χήναρη, Μαρία Χριστοδουλοπούλου, Τάκης Χρυσανθακόπουλος.

Στην Κυπαρισσία (αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος») στις 9.15 μ.μ. Για κρατήσεις: 6942-873831.

 

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Γκόνη)


NEWSLETTER