Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 17:10

Κορυφαίοι σολίστ στο “Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας”

Γράφτηκε από την
Κορυφαίοι σολίστ στο “Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας”

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής, το “Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας” συνεχίζεται για 10η συνεχή χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο. Το πρόγραμμα του διημέρου 14 και 15 Μαΐου έχει ως εξής: - Σάββατο, 8.30 μ.μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελὀπουλος (Εργατικό Κέντρο) ρεσιτάλ κιθάρας με τη Μαρία Κολόζου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι Στάθης Γυφτάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας), Δημήτρης Κοτρωνάκης (σολίστ), Ακης Σιψάς (διπλωματούχος κιθάρας). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

- Κυριακή στις 8.30 μ.μ. Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” (Εργατικό Κέντρο) ρεσιτάλ κιθάρας με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη. Προπώληση εισιτηρίων: στο Ωδείο, το κόστος είναι 5 ευρώ.

 

Η Μαρία Κολόζου είναι διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών. Εχει στο ενεργητικό της σημαντικές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και πλούσιο παιδαγωγικό έργο. Τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί 6 συναπτά έτη και ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιάσει έργα των Γ. Νούση, I. Albeniz, A. Barrios, A. Laouro, A.Piazzolla κ.ά.

- «Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα». Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σύγγραμμα του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα καθώς και οι πολιτισμικές και παιδαγωγικές τους προεκτάσεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίασης.

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης  χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Εχει  κατακτήσει πολλά πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Εχει συμπράξει ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κίελτσε, τη Φιλαρμονική της Κραϊόβα, τη Συμφωνική Ορχήστρα “Artave”, την “Καμεράτα” και την Ορχήστρα “Φιλαρμόνια”.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.


NEWSLETTER