Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:30

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα για το σύλλογο “Αλμα Ζωής” στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα για το σύλλογο “Αλμα Ζωής” στη Μάνη

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση "Nartura" διοργάνωσε την Κυριακή αγώνα "Race For The Cure" στον ποδηλατόδρομο που συνδέει δύο πανέμορφα, παραθαλάσσια, γραφικά χωριά της Δυτικής Μάνης, για να στηρίξει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Αλμα Ζωής".

Ο αγώνας ξεκίνησε το απόγευμα και είχε αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και τερματισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας "Νίκος Καζαντζάκης".

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και συγκινητική. Τα μπλουζάκια του αγώνα εξαντλήθηκαν πριν ακόμη την έναρξη του αγώνα. Εκείνη την ημέρα έτρεξαν και στο Ζάππειο 35.000 άτομα. Τη δράση τίμησε με την παρουσία και την συμμετοχή της (μοιράζοντας μπουκαλάκια νερού σε έναν από τους σταθμούς της διαδρομής) η 82χρονη πλέον Ρίτα Μαρούτσου, μία από τις πέντε γυναίκες που ίδρυσαν πριν 20 χρόνια το “Αλμα ζωής”. Ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος δήλωσε έμπρακτα τη στήριξή του με τη παρουσία του στον αγώνα, φτάνοντας μάλιστα πρώτος στον τερματισμό. Για έπαθλο του απονεμήθηκε το βιβλίο της Κατερίνας Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης & Γιώργης Ζορμπάς – Η Στούπα θυμάται», ένα βιωματικό βιβλίο με αυθεντικές μαρτυρίες του πατέρα της τον οποίο βάφτισε ο Ζορμπάς, και αναφέρεται στην περίοδο που οι δρόμοι των δύο ανδρών συναντήθηκαν πριν 105 χρόνια σε συγκεκριμένα μέρη (Πραστοβά, Στούπα, παραλία Καλόγριας κ.λπ.) Εκεί ήταν και ο γνωστός ηθοποιός και επί σειρά ετών φίλος του Χρήστου Βασιλόπουλου, Θανάσης Ευθυμιάδης.

Η πρόταση για αυτή τη διοργάνωση έγινε από το μέλος του σωματείου "Nartura" Marielle Thomas η οποία αποτέλεσε βασικό συντελεστή της διοργάνωσης και δίαυλο επικοινωνίας με το "Αλμα ζωής". Η ίδια πρωτοστάτησε και πέρυσι, στον αγώνα που είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά, μαζί με μία ολιγομελή ομάδα γυναικών. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη διαδρομή με πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο, δίπλα και ψηλά από τη θάλασσα, που εκείνη την ώρα ντύνονταν με τα χρώματα του δειλινού.


NEWSLETTER