Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 18:24

Παραστάσεις και εργαστήρια από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

 

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας συνεχίζει τις παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας διοργανώνοντας παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια θεατρικής κούκλας.

Σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής η νέα κουκλοπαίκτρια Νικολέτα Βασιλοπούλου παρουσιάζει με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής, την παράσταση κούκλας "Τραμουντάνα", διάρκειας 30’, ηλικίας θεατών 10+.

Είναι μια πολύ τρυφερή και συγκινητική παράσταση που βασίζεται σε δύο δημοτικά τραγούδια και σε ένα ποίημα. Η κουκλοπαίκτρια με τις μαριονέτες της, τις ζωγραφιές της και ένα εντελώς πρωτότυπο σκηνικό, περιγράφει την ιστορία ενός νεαρού που μπαρκάρει ναύτης σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Η μάνα του καρτερεί την επιστροφή του και όταν βλέπει να μην επιστρέφει αποφασίζει να ψάξει να τον αναζητήσει στα βάθη της θάλασσας. Η Νικολέτα Βασιλοπούλου με συγκλονιστικό τρόπο αναφέρεται στην απώλεια αγαπημένου προσώπου, παίρνοντας έμπνευση από δημοτικά λογοτεχνικά κείμενα, σχεδιάζοντας ένα ατμοσφαιρικό εικαστικό σκηνικό που το χαρακτηρίζει η φαντασία και η ευαισθησία.

Η Νικολέττα Βασιλοπούλου ήταν για πολλά χρόνια μέλος της θεατρικής εφηβικής ομάδας του συλλόγου, παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής στα πλαίσια του φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και στη συνέχεια, ούσα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο, παρακολούθησε το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας του κουκλοποιού και κουκλοπαίκτη Στάθη Μαρκόπουλου, της ομάδας “Αγιούσαγια”, όπου μετά το τέλος των μαθημάτων ολοκλήρωσε με επιτυχία και την παράσταση της.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ.