Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 19:31

Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο Μάνης κάτω από το φως της Πανσελήνου

Η χθεσινή βραδιά της πανσελήνου αποδείχτηκε ιδανική για την έναρξη λειτουργίας του νέου ανοιχτού θεάτρου στο Καμπινάρι Πλάτσας στη Μάνη.

"Μ’ ένα τριφύλλι φως" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης -  αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη όπου επελέγη να είναι η πρώτη του νέου θεάτρου. Ήταν μια εκδήλωση λόγου και μουσικής – σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού - που παρουσίασε τις κυρίαρχες όψεις του προσωπικού μύθου του Οδυσσέα Ελύτη: φύση, γλώσσα, αισθήσεις, στοχασμό. Τραγούδησαν ο Σπύρος Σακκάς και η Άρτεμις Μπόγρη. Στο πιάνο ήταν ο  Γιώργος Κουρουπός, στο Μαντολίνο η  Βιβή Γκέκα, ενώ απήγγειλε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας στο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους θεατές στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης, ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό ενεργό πυρήνα πολιτισμού, όπως τόνισε, το οποίο μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζεται σιγά –σιγά να παραδοθεί στους Δημότες του. Ευχαρίστησε θερμά τους εμπνευστές, κατασκευαστές και συντελεστές που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν για την εκδήλωση, τους εθελοντές, τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες, την Αστυνομία για τη βοήθειά της στη διευθέτηση της τάξεως, τους τεχνικούς ήχου και φωτός και όλους τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τους συντελεστές της εκδήλωσης και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός της προσπάθειας ολοκλήρωσης του Θεάτρου.