Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 14:44

Περιβαλλοντικά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
 Περιβαλλοντικά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Περιβαλλοντικά Χριστούγεννα" στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, την καλλιτεχνική ομάδα  «Kalamata Freespace Art Cooperativa», τους «Ποδηλάτες Καλαμάτας» και την ομάδα της «Ανοιχτής Συνέλευσης».
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και θα αποτελείται από κατασκευές με χάρτινα εορταστικά στολίδια, επιδαπέδια παιχνίδια, κατασκευή και στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου από άχρηστα και εναλλακτικά υλικά και δημιουργία ανταλλακτικού παζαριού.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας με το επιδαπέδιο παιχνίδι, που δημιούργησε, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση  των παιδιών,  ώστε και τις μέρες των εορτών να σέβονται το περιβάλλον και να μην ξοδεύουν περιττή ενέργεια.
Προτείνουμε την επαναχρησιμοποίηση και αξιοποιούμε την ανακύκλωση. Προτείνουμε μια διαφορετική οπτική, όπου ο άνθρωπος δεν είναι ο καταναλωτής, αλλά  ο δημιουργός των πραγμάτων που επιθυμεί.
Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά  να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους και να εκφράσουν με διάφορους τρόπους τη δημιουργικότητά τους. Υπενθυμίζουμε πως χρειάζεται να περάσουμε  το χρόνο μας επικοινωνώντας ή παίζοντας με τους φίλους και την οικογένειά μας, αναθερμαίνοντας παράλληλα την επαφή μας με τη φύση.
Επιδιώκουμε να μοιράζουμε αγάπη και χαρά  σε όσους γύρω μας  τη χρειάζονται (φτωχούς, ηλικιωμένους, μετανάστες).
Η καλλιτεχνική ομάδα «Kalamata Freespace Art Cooperativa» και οι «Ποδηλάτες Καλαμάτας»  με το δέντρο από  άχρηστα και εναλλακτικά υλικά, που θα κατασκευάσουν, προτείνουν μια διαφορετική οπτική στη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου δέντρου με περισσότερη φαντασία και λιγότερη κατανάλωση.
Η  ομάδα της «Ανοιχτής Συνέλευσης» με το ανταλλακτικό παζάρι, που θα δημιουργήσουν, καλούν όλο τον κόσμο να προσφέρει και να πάρει, ό,τι χρειάζεται, χωρίς καμία μεσολάβηση χρημάτων!
Ολοι μαζί, σας καλούμε για να  δημιουργήσουμε και να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα.
Σας περιμένουμε!


NEWSLETTER