Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 14:29

Εκδήλωση για την Ε.Ε. σήμερα στην Τρίπολη

Εκδήλωση για την Ε.Ε. σήμερα στην Τρίπολη

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο” διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Europe Direct Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα αναπτυχθεί σε δύο θεματικές ενότητες: α) Την “Αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου” θα αναπτύξει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Άννα Δάντη θα απαντήσει “Τι κάνει η Ε.Ε. στην Πελοπόννησο;”. β) Τις προοπτικές της “Κυκλικής Οικονομίας και τον περιορισμό των αποβλήτων” θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και ο πρόεδρος της “Βιώσιμης Πόλης” Δημήτρης Καφαντάρης.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη από το efsyn.gr.

Τέλος αύριο Σάββατο στον ίδιο χώρο θα λάβει χώρα δημοσιογραφικό σεμινάριο για την κάλυψη ευρωπαϊκών θεμάτων.