Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 07:51

"Καλαμάτα για όλους": Παρουσίαση από τον «Σπόρο» και τον Α.Σ. ΑμεΑ “ΔιαφοροΖΩ”

Γράφτηκε από την

 

Το έργο "Καλαμάτα για όλους" θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Το έργο υλοποίησε η ΑΜΚΕ «Ο Σπόρος», σε συνεργασία με τον Α.Σ. ΑμεΑ «ΔιαφοροΖΩ». Στο πλαίσιο του έργου σχεδιάστηκαν 5 θεματικές διαδρομές, προσβάσιμες σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας και τυπώθηκαν τρισδιάστατα αντικείμενα πολιτισμού για άτομα με προβλήματα τυφλότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι εργασίες και τα αποτελέσματα του έργου από τους εκπροσώπους της ΑΜΚΕ «Ο Σπόρος». Επιπλέον, θα μιλήσουν εκπρόσωποι του συνεργαζόμενου φορέα Α.Σ. ΑμεΑ «ΔιαφοροΖΩ» για την εμπειρία μετακίνησης και δραστηριότητάς τους στην πόλη, που αποτέλεσε και το έναυσμα για την πραγματοποίηση της δράσης. Τέλος, θα παρουσιαστεί ο δικτυακός τόπος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων Ελλάδας, Παναγιώτης Παπαντωνίου, μιλώντας για τα σχέδια αστικής προσβασιμότητας. Οι διαδρομές που σχεδιάστηκαν στα πλαίσια του έργου είναι 5:

- Γαλάζια Διαδρομή, Διαδρομή που διασχίζει το νότιο κομμάτι της πόλης της Καλαμάτας και συγκεκριμένα την ανατολική ακτογραμμή.

- Πράσινη Διαδρομή, Διαδρομή που διασχίζει δύο πάρκα της πόλης, το Πάρκο Λιμενικού και το Πάρκο ΟΣΕ.

- Διαδρομή Αθλητισμού, Διαδρομή η οποία καταγράφει τους χώρους άθλησης ατόμων του ΑΣ ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και εντοπίζει τις διαδρομές μεταξύ τους.

- Εμπορική Διαδρομή, Διαδρομή που διασχίζει την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της.

- Διαδρομή Πολιτισμού, Διαδρομή που περνά από τα προσβάσιμα θέατρα και τους χώρους πολιτισμού της πόλης και καταλήγει στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την πλατεία 23ης Μαρτίου και τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

H Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου – ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.