Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 23:27

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τίμησε τον Αντώνη Αντωνιάδη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τίμησε τον Αντώνη Αντωνιάδη (φωτογραφίες)

Τον Αντώνη Αντωνιάδη, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, τίμησε το βράδυ της Πέμπτης το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο "Νικόλαος Πολίτης” στην Καλαμάτα.

Ο “Ψηλός” του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε για την μεγάλη προσφορά του στα γήπεδα και στην κοινωνία.

Η εκδήλωση είχε τίτλο “"Τιμώντας τον Αντώνη Αντωνιάδη, τιμάμε στο πρόσωπό του την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου" και τη διοργάνωσαν το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και οι φοιτητικοί σύλλογοι των δύο τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκτός από τον Αντωνιάδη, μίλησαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Μαυρέας και ο φοιτητής - δημοσιογράφος Σωτήρης Σουχλέρης, ενώ την παρουσίαση του Αντώνη Αντωνιάδη έκανε ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Θανάσης Χρήστου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Κατσής, ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Νίκος Ζαχαριάς, η πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών (ΤΙΑΔΠΑ) Ιωάννα Σπηλιοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΙΑΔΠΑ Κωνσταντίνος - Παναγιώτης Δαραβίγκας και η αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φιλολογίας Χριστίνα Τσατσούλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Αντώνη Αντωνιάδη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ "Ε"

Ο παλαίμαχος άσος λίγες ώρες πριν την σημερινή εκδήλωση, μίλησε στην “Ε” για το σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Παναθηναϊκό του τότε και του σήμερα, τα πλέι οφ που ξεκινούν την Κυριακή, τους Ελληνες παίκτες που θα λάμψουν τα επόμενα χρόνια, αλλά και τα ταλέντα που χάθηκαν, ενώ δεν ξέχασε και τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου, που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή.

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στην "Ελευθερία Σαββατοκύριακο"


NEWSLETTER