Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 13:30

“Say cheese! Balkan cheese”: Διεθνές φεστιβάλ Τυροκομίας στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
“Say cheese! Balkan cheese”: Διεθνές φεστιβάλ Τυροκομίας στην Τρίπολη

Διεθνές φεστιβάλ Τυροκομίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” θα διοργανωθεί από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου στην Τρίπολη.

Το Φεστιβάλ θα πάρει τη “σκυτάλη” από το Διεθνές Συνέδριο της δράσης το μεσημέρι της Τετάρτης  με τον Καθηγητή, Executive Chef και F&B Manager Κωνσταντίνο Τσαμπαρδά, με το masterclass «Παραδοσιακό τυρί και η χρήση του στην καθημερινότητα του Αρκαδικού χώρου». 

Το masterclass θα δώσει την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να μάθουν βιωματικά για το παραδοσιακό τυρί, τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής του στη μαγειρική αλλά και όμορφα ταιριάσματά του με επιλεγμένες ετικέτες οινοποιείων της ευρύτερης περιοχής.

Το σήμα εκκίνησης της απογευματινής εκδήλωσης της ίδιας ημέρας θα δώσει η μουσικοχορευτική κολεκτίβα «Σουρλουλού». "Με μία αστική πατινάδα οι «Σουρλουλού», διαμορφώνουν μια post-πανηγυριτζίδικα ηχοτοπία, για να μας οδηγήσουν μέσα από κεντρικά σημεία της πόλης προς το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, για την επίσημη έναρξη της αυτής της μεγάλης γιορτής του τυριού" τονίζεται.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τον βασικό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η έκθεση τυριών από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, πολιτικά πρόσωπα και μέλη της διοργάνωσης θα προαναγγείλουν επίσημα τη σειρά εκδηλώσεων της δράσης “Say Cheese! Balkan cheese” και το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη συνοδεία τοπικού μουσικού σχήματος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ:

Τετάρτη 29-03-2023

14:30 | Masterclass «Παραδοσιακό τυρί και η χρήση του στην καθημερινότητα του Αρκαδικού χώρου» - Κωνσταντίνος Τσαμπαρδάς, Καθηγητής, Executive Chef και F&B Manager

17:00 |Πατινάδα - με τη μουσικοχορευτική μπάντα δρόμου “Σουρλουλού”
Μουσικό σεργιάνι στο κέντρο της πόλης και θα μας συνοδεύσει μέχρι το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για την επίσημη έναρξη της δράσης.

17:30 | Επίσημη Έναρξη του φεστιβάλ τυριού - έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων - Χαιρετισμοί

18.00 | Καλλιτεχνική εκδήλωση με τοπικό παραδοσιακό μουσικό σχήμα με συνοδεία χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων, Παράρτημα Τρίπολης

19.00 | Μουσική Συναυλία με τη μουσικοχορευτική κολεκτίβα “Σουρλουλού”


NEWSLETTER