Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 16:08

Ολοκληρώθηκε το “Floral Design” από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Σύγχρονο Floral Design” από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με την επίδειξη ενός workshop που ξεκίνησε τη Δευτέρα. 

Η διαδικασία της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά είναι και μια πρακτική εφαρμογή όλων των θεωριών και των βασικών της ανθοδετικής "είναι το πρώτο σεμινάριο που κάνουμε μετά από πολύ καιρό και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την προσπάθεια των παιδιών που ήρθαν εδώ και εκπαιδεύτηκαν, το αποτέλεσμα μας χαροποιεί όλους", τόνισε ο Αναστάσιος Δάρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, επιστημονικά υπεύθυνος του “Floral Design”.

Η εκπαιδεύτρια Αννα Κοστρίβα σημείωσε ότι "για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα ένα πανεπιστήμιο βγάζει ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα πάνω στην τέχνη της ανθοδετικής το "Floral Design". Πραγματικά αυτό είναι ευχάριστο για εμάς και το πολύ ευχάριστο, η μεγάλη ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα". 

Ανέφερε, επίσης, ότι "φαίνεται πως ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος και οι επαγγελματίες θέλουν να παίρνουν εξειδικευμένες γνώσεις και να εξελίσσουν τη δουλειά τους. Μαζί με το Λοΐζο Περικλέους, τον προσκεκλημένο μας από την Κύπρο, στηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια και προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις πάνω στο "Floral Design".

Ο Λοΐζος Περικλέους, είναι γνωστός για την ενθουσιώδη προσέγγισή του στην ανθοκομία και είναι το είδος του σχεδιαστή που είναι βαθιά αφοσιωμένος στη συνεχή εκπαίδευση. Ασχολείται με το “Floral Design” αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα με τη μεταποίηση του κομμένου λουλουδιού και το σχεδιασμό.

"Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω εδώ νέα παιδιά να δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, μέλημά μας είναι να δώσουμε αυτή την τέχνη στα νέα παιδιά ώστε να την προχωρήσουν και να την εξελίξουν δίνοντάς τους τα πρώτα εφόδια για να μπορέσουν να αλλάξουν το σχεδιασμό" αναφέρει και συμπληρώνει "Η ανθοδετική τέχνη, δεν σταματάει σίγουρα ποτέ, πρέπει να την προχωρούμε να την εξελίσσουμε και με αυτό τον τρόπο εμείς προσπαθούμε να δώσουμε το έναυσμα στα νέα παιδιά για  όφελος τους αλλά και όφελος της κοινωνίας γενικότερα. Να αναδείξουμε το λουλούδι, και το λουλούδι να το φέρουμε σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό" συμπλήρωσε ο Λοΐζος Περικλέους.

Κ.Δρ.